יום שלישי, 1 בפברואר 2022

אהוד דנוך מעניק הצצה לעולמות אנרגיה מתחדשת בבנייה

 

מה זה אנרגיה מתחדשת?

'אנרגיה מתחדשת' היא הגדרה למקור כוח/אנרגיה שמגיעים בתהליכים טבעיים, שאינם מתכלים כתוצאה מהשימוש באנרגיה האצורה בהם. אנרגיה מתחדשת היא שם כללי לנסיונות של האנושות לצמצם את הצריכה במקורות אנרגיה מזהמים ומתכלים כגון תוצרי דלק, נפט, פחם, גז וגם מקורות כוח גרעיניים.

ועידת התעשיה 2019: אהוד דנוך
ועידת התעשיה 2019: אהוד דנוך (מתוך וידאו אהוד דנוך בערוץ כלכליסט)

אהוד דנוך על בית המשפט בחדרה - מבנה מאופס אנרגיה

לפני מספר שנים החל טרנד הבנייה מכוונת אנרגיה מתחדשת לתפוס תאוצה גם בישראל, עם זכייתה של חברת שיכון ובינוי בראשות המנכ"ל אהוד דנוך (שעזב מאז לחברת אקרשטיין) בפרוייקט הקמת בית המשפט החדש בחדרה, בתצורה של בניין המותאם לדרישות האנרגיה המתחדשת בבנייה.

הודעה של אגף החשב הכללי במשרד האוצר באמצעות חטיבת נכסים רכש ולוגיסטיקה - מינהלת הבינוי הממשלתי, כללה את פרטי המכרז - חברת שיכון ובינוי סולל בונה תשתיות זכתה להיות זו שמקימה את בניין בית משפט בחדרה לפי מתכונת של בניין מאופס אנרגיה, הראשון מסוגו בארץ.

אהוד דנוך על הפרוייטק: "מעל 80% מהאנרגיה שצורך הבניין תסופק באמצעות אנרגיה מתחדשת ובזכות הטמעת אלמנטים בתכנון ובבנייה שחוסכים באנרגיה".

איך חוסכים אנרגיה במבנה מאופס אנרגיה במתכונת בנייה המתחשבת בצורכיי אנרגיה מתחדשת?

מעבר לחיסכון של מאות אלפי שקלים בשנה על הוצאות חשמל שהבניין יספק לבעליו, הבנייה כולה נעשית על פי מספר קווים מנחים - 

1. מינימום אנרגיה שהבניין צורך.

2. מינימום פליטת תוצרי לוואי מתכלים מפעילות הבניין השוטפת.

3. מקסימום ניצול של האנרגיה שהבניין צורך.

היעד מושג באמצעות פנלים סלולרים, תכנון מקיף ושימוש בטכנולוגיות מעודכנות לניצול אנרגיה.

מילה אישית לסיכום: בכתבות המקור והנ"ל, ריכזנו את נושא האנרגיה המתחדשת כדי להיחשף ולחשוף יותר אזרחים לצורך ולאפשרות. ככל שיותר אנשים פרטיים ועסקים מקומיים יבינו את הצורך והיתרון בבנייה באמצעות אנרגיה מתחדשת, נוכל ביחד לשמר ולשפר את הסביבה.



יום שלישי, 27 באוגוסט 2019

להקים מסעדה טבעונית / צמחונית - טיפים לבעלי מסעדות



מסעדה / מטבח מקצועי שכולו על טהרת הבישול הטבעוני או אפילו צמחוני, היו עופות מוזרים על לפני כמה שנים ואולם נדמה כי הטנרד אינו טרנד והמעבר לתזונה בריאה יותר, מביא עימו דרישה גדולה יותר למנות ללא גולטן ו/או ללא סוכר ו/או מנות צמחוניות וטבעוניות. איך הופכים את המסעדה / מקימים אותה מראש כמסעדה לטבעונים/צמחונים ומה היתרון הטמון בכך?


מסעדה צמחונית / טבעונית - 'זירו מרקטינג'

התו 'ויגן פרנדלי' המוכר כלב אדום במדבקה שמופיעה בחלונות ראווה רבים, לצד סימון באינדקסי מסעדות שונים, מבטיחים לכם קהל.
כשהגיחה 'פייסבוק' לעולם, הגיח איתה מושג שנקרא 'אפס שיווק', שמתייחס לויראליות האדירה שבה בין לילה הרשת הפכה לחברתית ולחולשת על עשרות מדינות בארה"ב. האמת היא שזה כלל פנייה לכל משתמשי 'מייספייס' שבזמנו שיוועו לכלים חברתיים יותר, אבל לימים נתפס המהלך ככזה שמאפשר צמיחה על בסיס הויראליות.


ייעוץ עסקי קולינרי אסטרטגי למסעדות טבעוניות / צמחוניות
מסעדה טבעונית / צמחונית - תפסת מרובה לא תפסת או הצלחה מובטחת?

מסעדות ואפילו מנות טבעוניות/צמחוניות, הן ברות יכולות ויראליות גדולות, כיוון שהצמחונים/טבעונים מקובצים בקהילות וירטואליות (חברים, קבוצות פייסבוק, קבוצות וואטסאפ, חוגי בית וכד') והמעבר של מידע בין הקבוצות האלו עד לפרטים האחרונים, מהיר.

יסודות חשובים להצלחת מסעדה טבעונית / צמחונית

ריכזנו מתוך מאמרים בישראל ובעולם מספר טיפים להצלחת מסעדה שמציגה מנות טבעוניות/צמחוניות:
1. קהל היעד מתעניין בהרכב, פרטו ככל שניתן.
2. התייעצו עם מספר טבעונים/צמחונים לפני השקת מנות.
3. בחרו מיקום שקהל היעד שלכם נמצא בו.
4. היעזרו בשירותי ייעוץ קולינרי בתשלום ו/או בסיוע ייעוץ קולינרי עסקי מהספקים שלכם כדוגמאת >>
5. השתמשו במוזיקת רקע, שירותי בישום אוטומטי וצגים חכמים לדוגמא >> למשיכת קהל, הנעמת הזמן, הגדלת מכירות וקידום פנימי.
6. השקיעו בנוכחות דיגיטלית. עודדו ויראליות ומתן דירוג.
7. הקפידו על גיוון.
8. השיגו תו כשרות.
9. 'ייבאו' מנות מהעולם.
10. ספקו מצרכים נדירים להרכבת מנות ביתיות.